Handjes en voetjes verzorgen in de kraamtijd

In de kraamtijd kun je wat extra aandacht besteden aan de handjes en voetjes van je kindje. De voetjes en handjes van je kindje kunnen gaan schilferen. Als de nageltjes te lang worden, mag je niet zomaar gaan knippen !

  • Handjes en voetjes verzorgen in de kraamtijd

Koude handjes en voetjes

Het is heel normaal dat de eerste dagen de handjes en voetjes van je kindje nog wat kouder zijn. Dit komt na een paar dagen vanzelf weer goed. Zorg er voor dat je kindje het niet te koud, maar ook niet te warm heeft !

Droge handjes en voetjes

Als je kindje net geboren is, kunnen de handjes en voetjes er droog en schilferig uit zien. Dit kan 2 oorzaken hebben. Vaak, als je kindje wat later is gekomen, is het smeer dat het huidje beschermd al wat minder geworden. De handjes en voetjes hebben dus te lang onbeschermd in het vruchtwater gelegen en gaan daardoor wat vervellen. Na een paar daagjes is het vervellen grotendeels over en na een week of 2 zie je er helemaal niets meer van. Er zijn crèmes op de markt waarmee je de handjes en voetjes hiertegen kunt smeren. Niet ieder kind heeft daar even veel baat bij.
Als de schilfers na een paar dagen nog niet weg gaan, zou het dus best een beetje eczeem kunnen zijn. Als het wel weg gaat dan is het waarschijnlijk een vervelling doordat je kindje onbeschermd met de voeten in het vruchtwater heeft gezeten

Nagels op de handjes en voetjes verzorgen

De nageltjes van je kleine kindje zien er nog heel anders uit dan die van ons. Ze zijn veel dunner en veel flexibeler dan die onze nagels. Dat komt omdat de nagels nog niet goed zijn uitgehard en nog helemaal zacht zijn van de tijd in de baarmoeder. Toch kunnen ze al lang worden en je baby kan zichzelf openhalen met de kleine nageltjes.
De nageltjes van een baby mag je nog niet knippen. De nagel zit vaak nog vast aan de huid van je kindje. Je kunt gemakkelijk in de huid knippen en je kindje erg veel zeer doen. Als je de nageltjes korter wilt maken kun je ze voorzichtig afbijten of met een papieren of kartonnen, zachte vijl voorzichtig wat afvijlen.

 

Reacties op 'Handjes en voetjes verzorgen in de kraamtijd'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Handjes en voetjes verzorgen in de kraamtijd'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Ontzwangeren

In de kraamtijd begin je met een periode van ontzwangeren. Je bent ineens niet meer zwanger en dat brengt een hoop lichamelijke maar ook emotionele en praktische veranderingen met zich mee.

Kraamvisite, zo houd je het leuk !

Traditioneel wordt de beschuit met muisjes klaar gezet en mag iedereen die nieuwe baby komen bewonderen. Het klink zo leuk maar veel ouders kijken met gemengde gevoelens terug op de kraamvisite terwijl het juist zo'n geweldige tijd is. Zo houd je je kraam

Kraamtijd

Je bent net bevallen en je hebt je kindje bij je. Veel gelukkig er kun je je niet voelen ! Maat wat nu ? Hoe werkt jouw kindje nu precies ? Wat moet je doen en waar moet je allemaal op letten ?

Hechtingen in de kraamtijd

Als je gehecht bent na de bevalling kun je daar thuis nog flink wat last van hebben. Informatie en tips over hechtingen in de de kraamtijd.

Luier verschonen in de kraamtijd

Voor de doorgewinterde ouder is een luier verschonen een fluitje van een cent maar wanneer je dit voor de eerste keer probeert is het toch niet zo gemakkelijk als het lijkt. Hier lees je hoe je een luier kunt vervangen in de kraamtijd.

Hielprik

De hielprik wordt binnen 7 dagen na de geboorte van je kindje afgenomen. Je kindje wordt gescreend op een aantal bedreigende ziektes die vaak, mits ze vroeg ontdekt worden, genezen of onder controle gehouden kunnen worden.