20 weken echo

  • 20 weken echo

De 20 weken echo wordt ook wel Structureel Echoscopisch Onderzoek genoemd. Elke zwangere vrouw in Nederland kan een 20 weken echo vergoed krijgen. De 20 weken echo wordt afgenomen tussen de 18 en 22 weken. Door betere technieken gebeurt dit steeds vaker al rond de 18 weken.

20 weken echo

Bij de 20 weken echo wordt er gekeken of de baby gezond is en goed groeit. Specifiek wordt ook gekeken naar bepaalde geboorteafwijkingen zoals problemen met de maagafsluiting, een open ruggetje, een waterhoofd, afwijkingen of vergroeiingen aan het skelet, nierafwijkingen, een gat in het middenrif, een hazenlip of hartafwijkingen. Daarnaast wordt de doorbloeding van de placenta bekeken en de organen van je baby.
Let wel op: er is geen 100% garantie dat alles gezien en goed beoordeeld wordt. soms ligt je baby niet goed of soms is het gewoon niet goed te zien! Als er wel iets te zien is op de echo dan wordt je doorverwezen voor verder onderzoek en wordt er een persoonlijk plan gemaakt afhankelijk van de bevindingen.

Een jongetje of een meisje

Soms is het vanaf 16 weken al mogelijk om het geslacht van je baby te bepalen met een echo. Rond de 18 weken is het wel een stuk beter te zien. Vaak vraagt een Echografisten van te voren of voordat de geslachtsorganen bekeken worden of je wilt weten wat het wordt. Als je niet wilt weten wat het wordt is het vaak al verstandig dit van te voren aan te geven want voor dat je het weet staat het in beeld. De echografiste kan dan zijn of haar best doen om de geslachtsorganen niet in beeld te brengen. Er is natuurlijk geen 100% zekerheid. Het gaat ook wel eens mis en wordt het geslacht verkeerd voorspeld of het lukt niet om de organen goed in beeld te krijgen. In dat geval weet je dus niet zeker wat het gaat worden.

 

Reacties op '20 weken echo'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over '20 weken echo'

  •  Hi wat denken jullie jongetje of een meisje ?
  •  Hi wat denken jullie jongetje of een meisje ?

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Zwangerschapslijn (linea nigra)

Een zwangerschapslijn is een donkere, verticale streep die vanaf je navel naar beneden gaat. Dit is helemaal niet erg en wordt veroorzaakt door de hormonen in je lichaam. Een zwangerschapslijn verdwijnt altijd na de bevalling maar het kan wel even duren v

Progesteron tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap maak je veel van het hormoon progesteron aan. Waarom en wat dit met je doet leggen wij uit

Vet eten verhoogt de kans op een doodgeboren kindje

Een recente studie in de 'Journal of Endocrinology ' laat zien dat vrouwen die tijdens de zwangerschap veel vet eten een grotere kans hebben op een doodgeboren kindje.

HELLP

HELLP syndroom is de 'ernstige' variant van een zwangerschapsvergiftiging. Meestal treedt HELPP op in de tweede helft van de zwangerschap of zelfs nog na de bevalling.

Misselijkheid

7 op de 10 zwangere vrouwen hebben last van ochtendmisselijkheid. Deze misselijkheid gaat soms gepaard met overgeven en verschijnt niet alleen in de ochtend maar op elk denkbaar moment van de dag. De oorzaak van deze zwangerschapskwaal is de veranderende

Innesteling

Als je bent bevrucht dan ontwikkelt de eicel en het zaadje zich. Na ongeveer een week vind dan de innesteling plaats. Het vruchtje nestelt zich dan in de baarmoederwand.

 



Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan